Journey-fredag :D


Kvällsöppet på stan

Har varit model och gått runt på stan som en levande skyltdocka hela kvällen. Har visat upp TOKSNYGGA kläder från "Mind The Bag" såklart, och träffat underbara människor och delat ut hemliga lappar! :P
Som tack fick jag ett par "Ceap Monday" jeans i stil med dessa på bilden fast med läderbakfickor, de satt som en smäck.
Tack hela gänget på "Mind The Bag" för en grym kväll, måste göras om fler gånger! WopWop.

Marimekko


Jonas Skoogs mordiska författarkarriär som ca 7år

SAGAN OM MÖRDAR MONSTER
Det var en gång ett mördarmonster såm modarä en fågäl.
Nu har mordar monst modarb fågän. Slut.
MIN BOK OM LILLA BJÖRN
De var en gång en liten björn en gång jik han in i en skoog då sag han en orm som låg me ett sväd. Då såg han en gråta där låg en drake. Då jik han til ormen då tog han svärde och döda han draken.
PIPPI FÅNGARENTJUV
En dag när Pippi skulle jaga älg då var Herrnilsson borta och skattkistan också Pippa sökte över allt. Pippi hittade tjuven. Pippi väntade till kvällen. Pippi skulle göra en fälla Pippi gjorde en bur då kom tjuven. Slut.

Troll på ingång...

Idag är jag totalt orkeslös, finner ingen glädje i något och är allmänt apatisk.
Fantasilös, allvarlig sinnad och enkelspårig. Jag borstade inte ens tänderna i morse (men det gör nog inte nå, för jag har inte sagt så mycket idag och jag ska snart gå och lägga mig igen), snart växer det nog ut en svans också.
"Troll-stina" är inom kort ett faktum.

Fynd hos mamma

Under en vislelse hos mamma blir det alltid en sakletar tur i ladugården och lilla stugan. Igår blev det mattor, en porslinsfigur och en lampskärm. Måste dock fixa en ny lampanordning eller vad man ska säga till skärmen, men det ska nog inte vara nå problem.

God morgon

Jag måste ha drömt något otroligt roligt inatt, för jag vaknade jätte glad med en skön kännsla i kroppen.
Jag gick upp med ett leende på läpparna tillsammans med Malin (katten), som också hade vaknat på rätt sida. Hon har sprungit runt som en idiot och busat och bitit på allt och alla hela morgonen. Nu har hennes ork tvärt tagit slut och ligger utfläkt på mattan och återhämtar sig.
När Jonas klev upp kom han och satte sig brevid mig i soffan och började käka godis. Sådär skönt morgon-täpp i näsan som han var skulle han självklart ta de segaste godisarna i påsen, vilket resulterade i ett högljutt smask-kalas. Smask ljudet skar som knivar genom mig och mitt glada humör försvann lika snabbt som Malin idiot sprang tidigare. Jonas insåg min oglädje och gick för att hämta sina radio hörselkåpor. Så nu sitter jag här med hörselkåpor och lyssnar på radio medans Jonas smaskar vidare.
Ska hoppa i duschen på en stund för att sedan bege mig mot Sundom för gomiddag med alla systrar och bröder samlade. :D
Men först ska det dansas!
Wopwop

Foot-five

Tänk om man fick det man ville ha bara genom att vifta på öronen och önska. Då hade jag haft dessa fem par skor, för jag är ganska bra på att vifta på öronen ibland. Jag har viftat på öronen ett antal gånger och önskat nu, men det fungerar inte. Ser enbart oförklarligt dumt ut.
Måste öva lite mer. Man måste nog verkligen tro på det för att det ska fungera. Liksom intala sig själv så pass mycket att det helt plötsligt händer.
Eller så ger man bara fan i att försöka och går och köper skorna istället...

Gullig gubbe

Idag gick jag in i en vårdsal och skulle städa som vanligt. Mitt på sängen satt en liten glad gubbe. Han satt med en stor vattenflaska med ett långt sugrör i. Han hälsade glatt och jag började städa. Efter en kort stund hörde jag ett bubblande ljud. Tänkte att det var nån dropp-maskin eller nå som lät, men det lät så länge och högt så jag var tvungen att snegla på gubben för att få veta vad det var som lät.
Det jag ser är den lilla gubben på sängen, sittandes och plåsa bubblor i flaskan med sugröret. Jag log lite diskret, fast inombords höll jag på att sprängas av skratt.
Han blåste och blåste, och det bubbla och bubbla. Han tog precis bara ett nytt andetag då och då för att sedan fortsätta bubbla. Han bubblade under hela min städvistelse.
När jag var klar sa jag "Glad Påsk!" (Om man nu kan ha det ensammen med en vattenflaska och ett sugrör på ett sjukhus så...Kanske inte så passande att säga, men jag sa det i alla fall.)
Den lilla gubben slutade bubbla för ett ögonblick och svarade glatt "Det samma!" för att sedan vackert återgå till sitt bubblande.
Ha en "Bubblande Glad Påsk" på er allihopa! :D

:D

Har som sagt varit på "Mind The Bag" tidigare idag. Trevligt värre!
Hittade ett kors-örhänge och en nit-ring. Jag har sedan tidigare ett nit-örhänge i guld, (som jag så lägligt hade på mig just idag) och så hittar jag denna ring. -Kan inte bli bättre. :)
Blev även kär i en gul "Cheap Monday"-väska, men det får bli en annan gång den följer med mig hem.
Senare idag blir det ett besök på Second Hand, får vi se om jag fyndar något där. :) See yaa!

Mind The Bag

Om ni nu mot all förmodan skulle få för er att fara till Boden av alla ställen, så får ni bara inte missa "Mind The Bag"!
Kungsgatan 40, mittemot Opalen. "Bodens grymmaste modebutik med speciellt utvalda kläder för att ge ett unikt utbud för staden". Märken som Adrian Hammond, Triwa, DrDenim Jeansmakers och E&E Glasses är bara en del av utbudet.
Måste bli ett besök imorgon känner jag!

Sol, sol, sol!

Sol när jag vaknar och sol när jag somnar (nästan). Nu börjar solglasögonsäsongen på allvar! :D

Förvirrad

Vad är det för dag idag? Är det tisdag, söndag eller fredag? Eftersom jag har jobbat lördag och söndag så känns det som att det är onsdag imorgon. Som att det är tisdag idag. Men eftersom jag mest troligt inte ska jobba i morgon så känns det som fredag, eller är det söndag?

Byter ut mat mot papper?

Sampsa bad Rutja köra till affären. Han gav honom lite pengar och förklarade att man behövde ha det för att kunna köpa.
Rutja såg förbluffat på hundralappen.
-Så du menar att handelsmannen ger mig mat och andra förnödenheter för den här papperslappen? Kan det verkligen vara sant?
-Jadå, så är det.
-Det verkar som om den där handelsmannen är litet bakom flötet om han byter ut mat mot papper. Men det här är väl också en av de där nya finska sedvänjorna.

Ju brokigare desto bättre

Har varit och fyndat idag. Hittade gardiner, nya ljus och en underbar lampa!
Nu ska det käkas godis, kollas på dumburken och läsa lite. Blir att sussa kudden tidigt för mig, jobb hela helgen.
Sköt om er!

Fredrik Hansen


Ratju får det förklarat

Man kliver alltså in i bilen genom vänster dör och slår sig ner vid den runda styrringen -Var det ratt den kallades? Med ena foten trampar man ner kopplingen och med nyckeln vrider man på strömen till startmotorn, som får motorn att börja gå?
Just precis.
Med höger hand manövrerar man en knoppförsedd pinne som i sin tur styr bilens växlar, var det inte så?
Man tittar ut genom det genomskinliga fönstret framtill... och sedan är det bara att köra?
Man släpper kopplingen och bilen far iväg och tar en med sig, förflyttar en från en plats till en annan? Är det inte så Sampsa?
Sampsa fortsätter förklarar att man brukade köra bilen längst vägar som var avsedda för detta ändamål. -Det är viktigt att komma ihåg att hålla till höger. Det är en kardinalregel som fanns fastslagen i vägtrafikförordningen.
Längst vägarna påträffar man då och då trafikmärken som det är meningen att man ska följa. I vägkorsningar finns det skäl till att sakta farten och kontrollera att det inte just då råkar komma någon. Glömmer man det kan det inträffa en kollision, undervisar Sampsa.
-Tänk så väl uttänkt allting är, sa Ratju imponerande.

Hoppa Joel

Tog mina galonbyxor och gick på kafferep på Tittis balkong. Vi satt i solnedgången och filosoferade. Alltid lika trevligt att snacka av sig hos underbara-super-titti. Många leenden och skratt :D Vi såg på "Total blackout". Underbart program det där, sann underhållning må jag säga!
Hoppa Joel hoppa!

Dagens


Kladdkakemuffins

Nybakade kladdkakemuffins och en apelsin får avsluta söndagen tillsamans med Big Brother :)

Lördag

Dagen började med grillning och mys på Gruvberget. Bränd fläskkotlett med beasås och PÅSKMUST serverades! :D Hem och duscha och iväg till underbara-super-Titti. Henrik fyllde år, vi gav han en ziperall. Jag vill också ha en ziperall, den ska vara gul. :P Efter nån piggilindrink och vinglas drog yatzykvällen igång. Tanken var att vi skulle gå ner på slitz och jaga meeellooonaas, men vi hade fullt upp med att komma på nya sporter så det blev aldrig av.
Ice Age nästa! ;) pusss

Kvällssol

Efter att ha sovit middag en sluring satte jag och Malin oss på balkongen och solade. Snottade lite Talisman whishy av Jonas och njöt. Och nu springer Malin runt i hela lägenheten som en oskylldig idiot.

Det luktar pepparmint

Har hittat min näsinhalator som jag köpte i Thailand. Ja, ni vet en sådan där som Ragnar Vanheden i Jönssonligan har. Den luktar pepparmint. Näsan blir så otäpp och frisk och allt tuktar gott :)
Otäpp, hehe :P
Måste börja sätta o framför ord oftare tycker jag.
Osnorig
Otrött
Ohungrig
Otorr
Oledsen
Otecknad
Ofrisk

Pilates eller spinning?

Idag har jag varit till naprapaten igen och jag har verkligen dölängtat. Behandlingen gjorde skitont, hon tryckte på muskler långt inne i höfterna och jag var mörbultad när jag gick därifrån. Men det var skönt eftersom det verkligen behövdes. Ju mindre de musklerna krampar, desto mer kan de hjälpa mitt bäcken att vara stabilt. Min kropp längtar efter att röra på sig. Måste börja på pilates så snart jag får för sjukgymnasten. Kanske kanske går det bra med spinning till sommaren eller så. Hoppas.
Fan, nu ljög jag.
Jag har inte varit till någon naprapat. Mitt bäcken är tokstabilt och jag behöver inte något godkännande av någon sjukgymnast för att börja med pilates eller spinning.

:(


Jag skulle ha haft en ballong en sådan här dyster dag som denna.

Sommar


Vill ha varma soliga sommardagar och sena ljusa nätter. Sitta på något mysigt utefik och titta på människor. Vara på stranden en sen kväll och ta ett kvällsdopp för att sedan värma sig vid en eld tillsammans med vännerna. <3
Sommaren är snart här!

<3

Hade lunch-date med den bästa Bettan i världen och den bästa Fannyn i världen idag. Toktrevligt! Vi åt så vi nästan sprack, sen gick vi hem till Bettan. Men då började Bettan och Fanny bråka om vårdnaden om mig, så då gick jag och Fanny på stan istället. Det där med varannan vecka fungerar inte längre. ;)
Luleåvisiten avslutades med en efterlängtad Chai latte på Wayne´s.

Suzie q ́s

Efter jobbet bjöds det upp till gomiddag på Suzi q´s med Jonas. Gott som fasen och spymätt blev jag. :) Jag säger bara -Far dit!. Dö mysigt och goo mat.
Mina fötter luktade tydligen mindre bra när vi kom hem (vilket inte var omtyckt av Jonas) så han har gjort ett varmt fotbad åt mig. Så nu sitter jag här i soffan med fötterna i skurhinken och med en bit chocklad och njuter av att det är fredag.
Precis lagomt bortskämd ;)

RSS 2.0